blindfold

voluptate, voluptate absoluta

unde-i lege nu-i tocmeala

Posted by zgriptzu on January 21, 2009

Legea 298/2008

“Legea privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii, precum şi pentru modificarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice”

Recomand celor care citesc acest post ca, inainte de toate, sa intre pe link si sa citeasca atent continutul legii expuse, intrucat nu vreau sa dau eu explicatiile din lege celor care habar nu au despre ce e vorba!

Sunt ferm convinsa ca cei mai multi se gandesc la faptul ca aceasta lege survine ca o consecinta a perioadei comuniste prin care Romania a trecut. Toti dam vina pe asta. Poate ca asa si este. Ceea ce ma deranjeaza pe mine este ca multi dintre noi se contrazic singuri. Cand o lege ne afecteaza la buzunar, spunem “isi fac legile pentru ei”. Cand o lege ne afecteaza pe plan personal sau social, sarim ca arsi, orgoliul de masculi din romani iese la suprafata cu o indignare nemaipomenita, lovit in plex.  Legea nu prevede ca cei care au acces la datele privind convorbirile si comunicarile prin Internet efectuate sa bea o cola si sa manance floricele in timp ce se delecteaza cu operele noastre. Ea are ca scop combaterea terorismului, descoperirea, cercetarea si urmarirea infractiunilor grave comise de persoane fizice sau juridice. SI NIMIC MAI MULT!

Probabil ca multi (mai ales tineri) se tem sa mai vorbeasca despre “iarba” consumata, despre alcoolul turnat in ei prin cate un bar sau despre relatiile intime avute, crezand ca le taie cineva capul. Cine se simte cu musca pe caciula cand citeste intregul continut al legii are motive de ingrijorare, nu orice pusti de 16 ani care se imbata mereu in barul de langa liceu, unde teoretic nu are voie sa consume alcool.

In opinia mea, si aceasta lege este facuta tot pentru “ei”, politicienii. Lupta dusa intre patridele politice de stanga si cele de dreapta este una acerba, iar, cum se spune, in dragoste si in razboi e permis orice. Nu neg faptul ca si eu pun la indoiala constitutionalitatea acestei legi, Constitutia nu am citit-o inca. Insa nu acuz pe nimeni de nimic, fara vreo dovada clara si incontestabila. Cat despre cum ma afecteaza pe mine aceasta lege, as spune ca nu ma atinge. Libertatea mea de exprimare este aceeasi, dreptul la intimitate nu mi se incalca atata timp cat nu prezint niciun pericol. Atunci cand incalci legea, da, inteleg sa ai temeri in legatura cu “siguranta” ta, dar legea nu mai este de partea ta, oricine ti-o poate arunca in fata si te poate invinovati de ceea ce ai facut. Nu cred ca cineva care ar avea acces la datele la care face legea referire ar avea vreun motiv sa-mi studieze mie arhivele. Ma consider o persoana neimportanta in tara in care traiesc, unde conteaza cei ce ma conduc, eu sunt un nimeni. Nu acuz pe nimeni de nimic si nu protestez in niciun fel pentru ca stiu ca nu am nicio sansa de castig in fata celor cu care m-as afla in conflict. “LOR” nu le pasa de “noi”, “LOR” le pasa de “EI” si atat. Si cred ca acuzele si protestele nu-si au locul in societatea asta, in care omul este considerat obisnuit si nu este apreciat la justa-i valoare.

Advertisements

One Response to “unde-i lege nu-i tocmeala”

  1. sekazone said

    Oricum le asculta, nu fara un motiv, chiar si pe cele ale oamenilor de rand… Si nu te mai considera neimportanta…… ma rog nu ai drept de vot, insa dupa aceea vei fi un cetatean cu drepturi depline si e DREPTUL tau sa te implici sa schimbi ceva…daca o sa ai ce!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: