blindfold

voluptate, voluptate absoluta

Bookfest 2009 Bucureşti

Posted by zgriptzu on June 16, 2009

img-header

www.bookfest.ro

Ediţia 2009 a celui mai mare Salon de Carte din Bucureşti îşi  va deschide porţile pentru iubitorii de carte, cititori şi expozanţi în perioada 17-21 iunie, în cadrul Complexului Expoziţional Romexpo, în pavilioanele 13, 14, 15, 16 şi 17.

În cadrul expoziţiei de anul acesta, cărţile sălăşluiesc printre oameni, printre cei care le pun le simt, le scriu, le ridică şi transmit valoarea. Cea de-a patra ediţie a târgului celebrează cititorul, nobilul itinerar al traseului livresc ce-şi deschide privirea şi spiritul către o lume mai puţin virtuală, plină de frumuseţe şi încărcată de valori. Pentru că spiritul trăieşte liber adulmecând mirosul cărţilor, organizatorii aduc oamenii în faţa spectacolului cărţii: se vor decerna premiile Uniunii Scriitorilor – cel mai de preţ rang oferit de cartea românească. De asemenea, participanţilor li se va oferi ocazia să vadă imagini de la festivalul de film, TIFF proiectate pe scena Bookfest. Alături de cărţi, vizitatorii târgului se vor putea bucura şi de reprezentaţii live ale trupelor The Amsterdams, Byron, Grimus şi Alexandrina Hristov.

Bookfest îşi propune ca şi anul acesta să menţină trează bucuria cărților în viaţa cititorilor creându-le  plăcerea întâlnirii cu cei mai cunoscuţi scriitori, organizând dezbateri deschise pe teme de actualitate, aducând în atenţia lor cele mai recente apariţii, precum şi volumele cele mai apreciate.

Lansările de anul acesta vor să fie cel puţin la fel de interesante ca cele de anul trecut, fiecare editură pregătind momente speciale în care cititorul să aibă ocazia să îşi întâlnească autorul preferat şi să se bucure în același timp de cărţile abia ieşite de sub tipar.

Urmând ideea de succes pornită anul trecut, organizatorii pun la dispoziţia expozanţilor spaţii mari de desfăşurare, Salonul de Carte fiind deschis şi anul acesta în cele 5 pavilioane ale Complexului Romexpo întinse pe o suprafaţă de 13.700 mp ce cuprind peste 130 de standuri. Datorită spaţiului mare de desfăşurare, Salonul de Carte va expune mai multe cărţi, anul acesta numărul titlurilor va depăsi 25.000 şi va putea onora vizitele unui public mult mai larg.

„Atunci când vorbim despre cărţi vorbim automat despre oameni şi despre cultură. Ne place să credem că atunci când citim avem de fapt grijă de sufletele noastre. Deschidem anul acesta cea de-a patra ediţie a celui mai cunoscut târg de carte din Bucureşti în speranţa că dincolo de grijile economice actuale, oamenii îşi găsesc puterea de a crede în miracolul produs de cărţi.” spune Grigore Arsene, preşedinte AER.

Lumea cărţilor devine încă o dată tangibilă pentru toţi cei îndrăgostiţi de farmecul cuvintelor cu tâlc, al poveştilor ascunse în spatele unor coperţi groase ce zugrăvesc cuvintele şi trec prin timp alături de ele.

Bookfest onorează cartea, sărbătoreşte cititorul!

Bookfest este un proiect iniţiat de membrii A.E.R. (Asociaţia Editorilor din România), adresat atât editorilor cât şi marelui public, îndrăgostit de cărţi. Asociaţia Editorilor din România a fost fondată în 1991 şi este principala asociaţie profesională a editorilor de carte din România, care reuneşte editori din toate domeniile de interes cultural.

BOOKFEST 2007

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: